MARKNAD OCH FRIGOLIT OCH PENGAR

MARKNAD OCH FRIGOLIT  OCH PENGAR

I helgen var det stor marknad och Alfa stod som försäljare / "nasare" /  "torg-gumma"  och sålde skor och väskor från butiken där hon är ibland. Ja, självklart  är även jag där då och hjälper till på mitt sätt. Men jag håller mig bara inne i kontorets regioner då.
 
Ingen fara, Alfa säljer INTE hundar i .... skor!
Hon säljer inte hundar över huvud taget.


Nå, under marknaden hade Alfa ordnat en bädd till mig, så att jag inte skulle frysa. Det var en frigolitlåda med min handduk i.   Den frigolitlådan var så skön att ligga i.  Varmt och gott och själva lådan hade en låg kant runtomkring, lagom att lägga upp huvudet på. Jag vill gärna ligga just så när jag vilar.

Därifrån frigolitlådan kunde jag höra massor av röster och andra ljud och jag såg mängder med människofötter, barnvagnar, rullstolar, rollatorer och en och annan hund.  Men jag låg bara kvar i den sköna frigolitlådan och kikade på allt och alla.
Det kom dock två 4-benta vänner till mig, alltså hundar. Då blev jag så glad att jag gick ur frigolitlådan och hälsade på mina vänner. De undrade vad jag gjorde i frigolitlådan och jag svarade förnumstigt att:
"Jag bevakar Alfa och marknaden och försäljningen".  Mina hundvänner förstod (tror jag?) och önskade mig Lycka till.

Det "Lycka till-et" behövdes för denna helgs  marknad var en märklig marknad.
I vanliga fall när jag är med Alfa som säljer saker, så brukar de 2-benta handla ganska mycket. Men i helgen var det annorlunda...
Av samtalen jag hörde av de 2-benta på marknaden så förstår jag att något viktigt har hänt för de 2-benta.  Och det handlar om pengar.




Förut kunde och ville de 2-benta handla olika saker på marknader och i butiker, men någonting har hänt....  Nu  vågar de inte alls handla så mycket. Det är tydligen något som hänt nu med en stor kris angående  2-benta och pengar?


Nej, jag förstod inte allt de 2-benta sa, men jag tror att det är som att en gång kunna ha haft tillgång till väldigt många egna hundkex.  Ja, jag menar, då äter jag ju många hundkex och bjuder gärna och ofta mina hundvänner på hundkex. Ja, nästan hundkex-kalas.

Men om jag inte har så många hundkex, så är jag mer noga när jag äter de, för jag vet inte när jag får ett till? Eller om jag ens kan få ett till..? Och om jag har ont om hundkex, då blir  jag mer noga till vem jag bjuder ett hundkex. 

Jaa, jag tror det är något sådant som nu skett  med de 2-benta och deras pengar?

De 2-benta är mer noga på vad de ska köpa och om de verkligen behöver det de vill handla?
Förut köpte de 2-benta, tex en väska eller nya skor, fast de redan har olika väskor och skor hemma.
Och 2-benta är många gånger mycket konstiga. De kan lättsamt slänga hela och snygga saker i soporna när de tröttnat på något.

Fast jag tror den här "krisen" som de 2-benta nu talar om är mycket nyttigt för de 2-benta att uppleva. Jag hoppas i alla fall det och jag vill gärna tro att de 2-benta nu kanske funderar mer på sina pengar och vad de handlar men framför allt hur de handlar?
Inte "vad" de köper utan just hur..!



Alfa köper ofta saker som andra 2-benta inte längre vill ha. Det kan vara möbler, kläder, lampor, leksaker osv.
Alfa tycker det är absolut  vansinnigt att hela och snygga saker kastas i soporna av 2-benta.  Därför försöker Alfa ofta handla i affärer som säljer sådant som andra 2-benta inte längre vill ha hemma hos sig. Där kan Alfa hitta och köpa tex presenter till mig (då blir jag alltid lika glad :-), till sig själv, till sina 2-benta vänner och Alfas alla olika 2-benta barn som får paket då och då.


Detta med pengar är tydligen viktigt för de 2-benta. Det handlar inte "bara" om att de inte kan köpa olika saker. Det handlar även om att en del 2-benta kan förlora sina jobb. Och utan jobb får de mindre pengar. Och med mindre pengar blir det svårare att handla olika saker.... typ.

Men väldigt många människor på Jorden har inte ens ett dugg av allt som dessa 2-benta har.
Många människor på Jorden har inte ens tillräckligt med vatten att dricka SAMTIDIGT som jag och Alfa samt andra 4-och 2-benta till och med duschar i dricksvatten..?!?






Det är otroligt orättvist och absolut fel med hur mycket är fördelat och fungerar på Jorden än idag, tycker jag.
Och människornas tideräkning säger att det är år 2008 - och ändå så är det fortfarande så ohyggligt orättvist i världen / på Jorden...

Och något som är mycket  konstigt är att:
nu när de 2-bentas pengar är i fara, så plötsligt kan olika länder "trolla"!?!
Jo, det är sant..!  Nu trollas det fram miljarders kronor i olika länder som läggs i de ländernas banker där många 2-benta har sina pengar.  
När det gäller att rädda pengar ... DÅ finns det pengar att trolla fram.
Men om det gäller att rädda LIV... DÅ finns det inga pengar och inga trollformler som verkar fungera?  (Om de 2-bennta ens har prövat trolla då...?)
DETTA  tycker jag är mycket, mycket konstigt...





Ha en bra dag  där ute eller inne!
/ Tjejen.



.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0